Уважаеми потребители, сайтът се допълва и обновява на всеки 10 дни!


Риба Доктор Garra rufa

 

фин пилинг от риба Доктор

семейство Шаранови ( Cyprinidae )

Род Гара (Garra)

Размери:

Малките беззъби рибки Доктор,максимално достигат до е 15 см.,но обикновено са до 10 см.

 

оборудване и консултация от нас

Meстообитание:

Ареалът на разпространение е Близкия Изток :  обхваща южна Турция,Сирия,Израел,Йордания и Ирак.

Оптимални условия:

Температурният режим е от 15 до 37 •С, но не търпи резка промяна,оптималната е 28-30•С.Твърдоста e средна 5-20• Н,киселиността е неутрална или леко алкална рН 7 -7,5Чуствителни са на нитритно замърсяване!Поради  ускорения метаболизъм на рибките  е задължителна мощна аерация и филтрация.При еко отглеждане(пясък,водни растения,осветление) филтъра може да бъде вътрешен,като  гъбата периодически се измива с гореща вода . Тогава се получава устойчива екологична система,която с помощта азотнитрифициращите бактерий се самопречиства.Когато има пренаселеност и интензивно използване около 10  потапяния за пилинг ежедневно трябва да се използва мощен външен филтър с UV лампа.При всички начини на отглеждане частичната подмяна на водата е задължителна,като тя трябва да е престояла 24 часа!Осигуряваме 2 литра обем на рибка.Храната е комбинирана -растителна и животинска 1;1.Трябва да се внимава да не се прехранват!

хранене

хранене със таблетки

Оптималния обем аквариуми за козметичните салони е 2оо литра!Обемът също зависи от това дали е само  за крайници или за цялото тяло(по-добре вана), от броя на клиентите и интериора на помещението.

Полов диморфизъм:

Трудно различим.Полово зрялата женска е с „оформено“ коремче и  има кръгла полова папила.

Размножение:

Ако е правилно оборудван аквариума и се спазват оптималните условия ,можем да

получим потомство в него.След хвърлянето на хайвера(ограничено количество едри зърна) родителите трябва да се преместят.Ембрионите се развиват след 3 денонощия.Щом проплуват личинките се захранват със спирулина и науплиуси  на артемия. 

Спа комплект Доктор Риба

Поведение:

Плуват повсеместно и са в непрекъсното движение ! Рибките са чуствителни на стрес и трябва да се избягват резки движения,силни звуци,ярка светлина.Преди потапяне крайника се измива само с вода,не се използват шампоани.масла,лакочистители.Не трябва да има кървящи рани!     При потапяне на крайник или цялото тяло извършват фин пилинг на кожата,като измукват мъртвата тъкан без да нараняват здравата!Пилингът се усеща като леко гъделичкане и не е болезнен.Той действува релаксиращо на нервната система чрез акупунтурните точки намиращи се на крайниците,.Има значително подобрение при редица кожни заболявания .При пилинга рибките  “отварят“ порите и подобряват кръвообръщението,а с отделения секрет - специфичния ензим Дитранол  подмладяват кожата.Така тя придобива по-здрав и привлекателен вид.Какво се случва когато се потопите във водата?
Нестандартните доктори внимателно почистват порите, премахват мъртвите и вроговени кожни клетки и извършват лек и безопасен масаж , който подобрява кръвообръщението. . Сеансите са от 20 ,30 или 60 минути.При псориазис могат да достигнат 8 часа в денонощието,като продължителността е 21 дни.Подобрението е от 3 месеца до 1 година без използване на други хормонални медикаменти.Резултатът е мека,еластична и гладка кожа. Освен това малките доктори подобряват кръвообръщението и стимулират акупунктурните точки, като по този начин въздействат на нервната система, като умората и стреса бързо изчезват.

Псориазисът

е кожно заболяване с хроничен характер. Проявява се с червени петна по кожата, които предизвикват сърбежи, побеляват и започват да се лющят. Причината е в прекалено бързия разстеж на кожните клетки – нормално те растат постепенно и впоследствие „отмират” за около 4 седмици. При псориазиса обаче този процес е доста забързан и се случва за дни, а не за седмици. Така става натрупване и наслагване на мъртви клетки и образуване на плаки (удебеляване на кожата на засегнатите места).Честотата на заболяването се увеличава от Екватора към полюсите. По-големият брой болни се обяснява с липсата на достатъчно слънце в държавите, близки до полюсите.

Псориазисът не е типично автоимунно заболяване, но се медиира от имунната система. То не е заразно и не се предава от човек на човек.

Болните от псориазис все още изпитват липсата на толерантност в обществото заради заболяването си.

Болестта може да се появи в резултат на генетична предразположеност, на стрес, на дихателни инфекции, на варицела, приемане на хормони, в резултат на различни медикаменти, травма с нарушаване на целостта на кожата, слънчево изгаряне.

В България се наблюдава увеличаване на случаите на псориазис в резултат на използване на кортикостероидни медикаменти.

Най-често проблемните зони са лакти, скалп, ръце, колена и долната част на гърба. При утежняване на състоянието се засягат и ставите, когато вече се появява и болка. След консултация с квалифициран дерматолог,рибата-Доктор може да помогне за трайна ремисия!

След 21 сеанса с риба Доктор

Спа терапия с риба Доктор

Съдържанието на страниците на ezerniribi com. е обект на авторско право на Венец Струнджев.
Каквито и да било права, които не са изрично предоставени, са запазени. Всяко възпроизвеждане, прехвърляне, разпространяване или запаметяване на част или на цялото съдържание, освен за лични цели, може да се извършва само след изрично писмено разрешение от страна на автора!